Skip to main content

Wie zit er achter Summerwine?

Topgastronomie en wijnen voor iedereen

“Het best bewaarde geheim van Vlaanderen.” Zo omschrijven horeca-uitbaters, foodies en gastronomie-liefhebbers ons. We bieden niet enkel een fantastisch wijngamma aan maar ook Franse artisanale topproducten.

De sterkte van het hele concept is Ronny’s culinaire achtergrond. Als oud-leerling van Hotel school Ter Duinen werkte hij onder andere bij Comme Chez Soi en de topchefs Alain Chapel, Dominique Le Stanc en Bernard Andrieux. Het was bij Comme Chez Soi dat zijn interesse voor de wijnen aangewakkerd werd en hij zo vervolgens sommelier werd.

Bijna 30 jaar geleden staken we al die kennis en vooral al onze passie en toewijding in een eigen restaurant. In 1998 werd de stap naar het leveren van wijnen en Franse topproducten gezet. Dat is vandaag niet enkel ons bedrijf, maar ons leven geworden.

Wij bieden typische aperitieven, wijnen , digestieven en pousse-cafés uit heel Europa aan en organiseren degustaties.

Verder is er een groot aanbod aan specialiteiten (bio, Label Rouge) zoals melklam , Capelin varkensvlees uit de Auvergne, rundervlees van Aubrac en Salers, allerlei gevogelte, gedroogde kruiden en specerijen vanuit Thiercelin en superverse primeurgroenten en -fruit of gastronomische specialiteiten zoals Le Moutarde de Charroux, zwarte noten, de gebrande Hazelnoot producten van Cazette enz.

Niet enkel Vlaamse en Zuid-Nederlandse horeca-zaken zijn onze klanten, maar ook particulieren kunnen onze producten bestellen. Heel wat bedrijven en ondernemers komen jaarlijks langs om hun relatiegeschenken of cadeaumanden uit te kiezen.

Wanneer een topchef het in interviews heeft over het feit dat hij zijn vlees bij een kleine beenhouwer dicht bij Parijs haalt of een zelfstandige microboer of truffelkweker in de Périgord heeft gevonden, is de kans groot dat wij als tussenpersonen fungeren.

Onbekend is niet onbemind

Alles vers en 7 op 7 levering

Niemand kent ons, nochtans gaat onze reputatie ons ver vooruit in de horecawereld. We hebben ook een atypische manier van werken. Wij hebben geen voorraden, en leveren 7 op 7. Dus alles wat men bij ons bestelt is vers. Onze leveranciers weten dat we heel streng zijn op leverings- en houdbaarheidsdata. Een product moet vooral bij de restaurateur houdbaar zijn, niet in het magazijn of op weg er naartoe.

Kwaliteit en dienstverlening zijn onze grootste troeven. Wij weten hoe een chef of een zaakvoerder denkt en wil beleverd worden. En we maken er een sport van om alles te vinden wat men vraagt. Onze klanten zeggen ons: jullie zijn onze ogen en oren. En dat is het mooiste compliment dat er in onze stiel bestaat.

Zaakvoerders,

Ronny De Jonck & Miriam Savels

Ik ben overtuigd, ik wil meer weten en bestellen !